ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Глава інвестфонду Hermitage Capital дав режиму Путіна два роки

Браудер назвав президента Росії клептократом

Глава інвестфонду Hermitage Capital дав режиму Путіна два роки
Фото: kasparov.ru

Глава інвестфонду Hermitage Capital Management Вільям Браудер вважає, що за умови збереження антиросійських санкцій і низьких цін на нафту режим президента Росії Володимира Путіна впаде у найближчі роки.

Про це він заявив на конференції New Ukraine, яка триває у Києві, повідомляє кореспондент LB.ua.

Браудер відомий як запеклий критик Путіна, і у своєму виступі про інтернет-зв'язок він підтвердив свою репутацію. "Головне завдання Путіна усі 14 років його правління - красти гроші. Це стало зрозуміло відразу після арешту глави ЮКОСу і "придбання" Сибнафти за смішні гроші... Путін - це клептократ. І ця клептократія працювала нормально до 2012 року, поки люди не почали скаржитися. А скаржитися почали через те, що ситуація в економіці почала погіршуватися", - зазначив він.

На думку фінансиста, вторгненням в Україну Путін спробував відвернути своїх громадян від внутрішніх проблем. "Він створив божевільне потрясіння, щоб відвернути увагу людей. Він вторгся у Крим, щоб посилити свої позиції. Він розв'язав війну і почав пропагандистську кампанію. У цій кампанії він пояснив, що українці - нацисти і фашисти, які здійснюватимуть етнічні чистки на сході України. І це призвело до війни. Як ця ситуація вирішиться - головне питання сьогодні, на яке у мене немає відповіді", - сказав він.

"Але ми бачимо, що плани Путіна сплутав спротив України, труни пішли в Росію, ввели санкції і впала ціна на нафту. Якщо це триватиме, режим Путіна протягне близько двох років", - сказав Браудер.

Нагадаємо, що Браудера заочно засудили в Росії на 9 років у справі про несплату податків фондом Hermitage Capital. У 2013 році Росія оголосила його у міжнародний розшук, щоб посадити у в'язницю, але Інтерпол відхилив прохання про допомогу із затриманням: вони вважають переслідування Браудера політичним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram