ГоловнаСвіт
Спецтема

Греція заплатила МВФ із золотовалютних резервів

Резерви, які використовували Афіни, слід заповнити протягом найближчих декількох тижнів

Греція заплатила МВФ із золотовалютних резервів

Греція переказала черговий транш у розмірі €750 млн на рахунок заборгованості МВФ, скориставшись своїми резервами, що знаходяться на депозиті у фонді.

Про це повідомляє BBC News.

Кошти переказано 11 травня, за день до крайнього терміну виплати.

За даними агентства Рейтер, резерви, які використовувала країна, необхідно заповнити протягом найближчих декількох тижнів. Для цього держава зробила кілька законодавчих змін. Зокрема, уряд отримав право забирати собі кошти муніципалітетів у разі потреби. Ці поправки дозволять Афінам вилучити близько €600 млн.

11 травня міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс заявив, що фінансова ситуація у країні є критичною. Криза неплатежів, за його словами, може настати протягом кількох тижнів. Попередження надійшло за день до зустрічі міністрів фінансів єврозони, на якій вони збираються обговорити виділення Афінам останнього траншу розміром €7,2 млрд з 240-мільярдного плану фінансової допомоги країні, що знаходиться на межі банкрутства.

У Греції є час до червня, щоб укласти угоду з міжнародними кредиторами з приводу нової програми підтримки. Водночас кошти країні потрібні вже зараз, оскільки Афіни не здатні фінансувати обслуговування свого боргу з внутрішніх ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram