ГоловнаСвіт

Клімкін: для України ЄС - гарантія безпеки

Глава МЗС України закликав ЄС визначитися зі своїм баченням майбутнього блоку.

Клімкін: для України ЄС - гарантія безпеки
Климкин
Фото: скриншот с ютуба

Для України ЄС є гарантією безпеки, однак для подальшої євроінтеграції України потрібні реформи. І що активніше здійснюється євроінтеграція, то більше потрібно зробити Києву та Брюсселю.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін під час міжнародної конференції "Україна-ЄС: рік після підписання Угоди про асоціацію".

"Для мене Угода про асоціацію - це план реформ. Але це мають зрозуміти не тільки в Україні, а й у Євросоюзі. Ми повинні зрозуміти, як імплементувати цю угоду, що нам потрібно для цього", - зазначив Клімкін.

Міністр також висловив надію на те, що результатом Ризького саміту, запланованого на 21-21 травня, стане підтримка європейськими країнами імплементації УА з Україною. При цьому Клімкін зазначив, що "наша угода більш амбітна, ніж ті, що були в багатьох європейських країн". За словами міністра, прогрес в імплементації угоди є, "але ми поки що перебуваємо не там, де повинні".

Окрім того, Клімкін закликав ЄС виробити єдину політику щодо Росії, а також дати чітку відповідь про те, як країни-члени ЄС бачать майбутнє блоку. "Я вважаю, що перед ЄС є кілька істотних викликів. Але, безсумнівно, виклики слід долати разом", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram