ГоловнаСвіт

Південна Корея назвала реальною небезпекою розробку КНДР балістичних ракет для підводних човнів

Пхеньян може завершити розробку БРПЛ у найближчі два роки

У Південній Кореї вважають, що Північна Корея протягом найближчих двох років завершить розробку балістичних ракет підводних човнів (БРПЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми закликаємо Північну Корею негайно припинити розробку БРПЛ, які перешкоджають стабільності на Корейському півострові і в Північно-Східній Азії", - заявив журналістам представник Міноборони Республіки Корея Кім Мін Сік (Kim Min-seok).

Пхеньян може завершити розробку такої зброї вже в найближчі два роки, посилається агентство на неназваного військового експерта з Південної Кореї. Це стане реальною загрозою для всієї Південно-Східної Азії та США, вважає він.

Підтвердженням такої думки в південнокорейському оборонному відомстві визнали фотографії останніх навчань, які 9 травня розповсюдило офіційне інформаційне агентство КНДР - ЦТАК.

Ким Чен Ын следит за запуском баллистической ракеты с морского старта
Фото: EPA/UPG
Ким Чен Ын следит за запуском баллистической ракеты с морского старта

Пхеньян раніше неодноразово повідомляв про свої військові або космічні досягнення, що не були продемонстровані або підтверджені експертами. У випадку з морськими ракетами ситуація зворотна - південнокорейські експерти бачать у поширених матеріалах реальний доказ швидкого завершення розробок БРПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram