ГоловнаСвіт

У Ємені вбито лідера "Аль-Каїди", якого звинувачували в атаці на Charlie Hebdo

Терорист загинув унаслідок атаки американського безпілотника

У Ємені вбито лідера "Аль-Каїди", якого звинувачували в атаці на Charlie Hebdo
Фото: www.securitylab.ru

У Ємені унаслідок ракетної атаки американського безпілотного апарату загинув лідер терористичної організації "Аль-Каїда в Ємені", який взяв на себе відповідальність за організацію нападу на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

У повідомленні на сайті угруповання йдеться, що Нассер аль Ансі загинув ще у квітні у портовому місті Мукалла. Унаслідок цього ж удару, за деякими повідомленнями, загинув також його старший син і кілька соратників. Підтвердження його загибелі від американської сторони ще не надходило.

Нассер аль Ансі з'являвся у кількох відеосюжетах на сайтах угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові". Він заявляв також про свою причетність до викрадення американського журналіста Люка Сомерса, який загинув, коли його намагалися звільнити американські командос.

У Ємені вже довгий час діє угрупування "Аль-Каїда на Аравійському півострові" - відгалуження "Аль-Каїди", яке влада США вважає найнебезпечнішим для Заходу.

Нагадаємо, унаслідок нападу ісламістів на редакцію журналу Charlie Hebdo у Парижі 7 січня загинули 12 людей, у тому числі головний редактор видання Стефан Шарбоньє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram