ГоловнаСвіт

Другий пілот літака Airbus, що розбився у Франції, за 93 секунди до падіння намагався підняти судно

За версією ЗМІ, перед катастрофою Любіц запанікував і спробував уникнути зіткнення із землею.

Другий пілот літака Airbus, що розбився у Франції, за 93 секунди до падіння намагався підняти судно
Андреас Любиц
Фото: EPA/UPG

Пілот літака Airbus А320 авіакомпанії Germanwings Андреас Любіц за півтори хвилини до катастрофи намагався знову підняти літак на висоту.

Про це свідчать дані розшифровки "чорної скриньки", опубліковані німецьким таблоїдом Bild.

За даними газети, французьке авіаційне відомство BEA опублікувало 29-сторінкову доповідь, у якій аналізує інформацію, що надійшла із "чорної скриньки" літака. З неї випливає, що за півтори хвилини до зіткнення із землею на штурвал чинився тиск - пілот намагався підняти літак на висоту, однак він занадто слабо натискав на важіль і не вимкнув автопілот.

Тож перед зіткненням із землею пілот запанікував і намагався уникнути зіткнення, робить висновок видання.

Лайнер A320 розбився у Франції 24 березня під час рейсу Барселона - Дюссельдорф. Загинули всі 150 осіб, які перебували на борту (серед них 144 пасажири і 6 членів екіпажу). За версією слідства, 27-річний Любіц замкнув кабіну пілотів, коли капітан відлучився в салон, і скерував літак у землю.

Раніше повідомляли, що в день катастрофи, на своєму передостанньому рейсі Дюссельдорф - Барселона, Любіц протягом декількох хвилин "відпрацьовував" зниження висоти. Експерти вважають, що для цього маневру не було жодних підстав.

Відомо, що пілот потерпав від депресії і за кілька днів до трагедії шукав в Інтернеті інформацію про різні способи самогубства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram