ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Відомого російського журналіста заблокували у Facebook за пост про збитий із "Бука" Boeing

Пархоменко написав про намір російської влади до останнього заявляти про свою непричетність до катастрофи.

Відомого російського журналіста заблокували у Facebook за пост про збитий із "Бука" Boeing
архив
Фото: EPA/UPG

Відомого російського журналіста Сергія Пархоменка заблокували на добу у Facebook за пост про збитий Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом.

Про це повідомляє "Дождь".

У публікації Пархоменко висловив власну думку про публікацію звіту російських інженерів військово-промислового комплексу в "Новой газете". За словами Пархоменка, сам пост видалили з його сторінки.

5 травня на сайті "Новой газеты" з'явився "суворо конфіденційний" документ "Результат експертної оцінки за фактом розслідування авіакатастрофи Boeing-777 (рейс МН17) 17.07.2014 р. на Південному Сході України". Згідно з дослідженням, найімовірнішою причиною руйнування літака в повітрі вважають вплив зенітної керованої ракети 9М38М1 зі складу зенітного ракетного комплексу "Бук-М1". Такий висновок зроблено на підставі вивчення пошкоджень і зовнішнього вигляду елементів ураження, вилучених з конструкції літака.

"Дождь" за згодою Пархоменка опублікував пост, за який його заблокували у Facebook.

Ось текст цього повідомлення:

"Як і було багаторазово провіщено, у Кремлі вирішили відступити у справі збитого малайзійського "Боїнга" MH-17 на наступну лінію оборони. Ну а що: міжнародне слідство фактично закінчено, наближається день офіційної публікації, треба ж із цим щось робити. Не сидіти ж просто склавши руки і язики - в очікуванні всесвітньої ганьби.

Тепер визнаємо, що це був "Бук". Ось тут визнаємо, у вигляді "доповіді експертів - військових інженерів":

http://www.novayagazeta.ru/inquests/68332.html

Так, "Бук". Звісно. Аякже. Ми ніколи й не заперечували. Хто ж міг цього не знати. Усім же давно відомо. Відомо навіть і їжакові. І всякий, хто скаже щось інше, той "дурень і не на своєму місці".

Ну і що? Ну і що, що "Бук"?

Зате будемо тепер битися не на життя, а на смерть за визнання того, що ЦЕ НЕ НАШ "Бук".

Тобто жодних літаків, які збивали "Боїнг" і які на власні осі бачив Михайло Леонтьєв, просто не було. Викреслюємо. Леонтьєв нам усім привидівся.

Жодних пілотів цих літаків, які в розпачі билися головою об бетон аеродрому і яких інтерв'ювала збірна команда брехунів "Комсомольской правды" на чолі аж зі самим Сунгоркіним, - тим паче не було. Викреслюємо. Сунгоркін нам усім почувся.

До речі: а як там справи із заздалегідь замороженими трупами, підкинутими паспортами загиблих із пробитими дірками, консервованою кров'ю з пакетиків, відсутністю заплаканих родичів, набитими тирсою валізами в багажному відсіку та іншою шерлокхолмсівщиною, про яку нам стільки писали? Давно не чути.

Загалом, це був "Бук". Ну а як інакше. Але не наш. Ні-ні-ні. Ні на хвилинку не наш. І ми зараз усім ВГТРК це доведемо. Закисельовимо вам аж по самі гланди. І запететолстовимо на всю глибину. Чекайте.

Так ви й мали, скоти, крутитися на цій сковорідці. Такого від вас й очікували. Куди ж вам діватися.

Наступна зупинка буде така: "Так, це наш "Бук", але за важелями сиділи прокляті "укропи"..." Потім виявиться, що в людини за важелями були на плечах усе-таки російські погони, але "її підступно завербували іноземні спецслужби для вчинення цього жахливого злочину".

Ну і так далі. Поки на кремлівський стілець не сяде наступна людина і їй не стане вигідно повісити цей скелет на попереднього.

І насамкінець - самопосилання, від якого важко втриматися, звичайно, на "Суть событий" півторамісячної давності, де про цей неминучий перехід у новий окоп докладно йшлося: http://www.echo.msk.ru/programs/sut/1514498-echo/".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram