ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На Болотній площі в Москві поліція затримала понад 30 мітингувальників

Акція приурочена до річниці мітингу 6 травня 2012 року, який обернувся зіткненнями

 На Болотній площі в Москві поліція затримала понад 30 мітингувальників
Фото: EPA/UPG

Поліція почала затримувати учасників акції на підтримку фігурантів "болотної справи", яка відбувається на Болотній площі в центрі Москви.

За даними інформагентств, поліція проводить затримання учасників акції вибірково, повідомляє "Русская служба Би-би-си".

Фотокореспондент "Нової газети" Євген Фельдман уточнює, що поліція затримує тих, у кого є будь-яка символіка. Портал ОВС-Інфо стверджує, що до теперішнього часу затримано щонайменше 31 особу.

Акція на Болотній площі приурочена до річниці мітингу 6 травня 2012 року, який обернувся зіткненнями демонстрантів з поліцією.

Раніше повідомлялося, що влада Москви відмовила опозиції у проведенні мітингу на Болотній площі. Мерія Москви запропонувала опозиціонерам провести мітинг 6 травня в районі метро "Щукінська".

Нагадаємо, 6 травня 2012 року багатотисячна акція протесту на Болотній площі переросла в зіткнення з поліцією. Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу і кваліфікував подію як масові заворушення. Всього після мітингу під слідством опинилося близько 30 осіб. Перший вирок у цій справі було винесено Максиму Лузяніну - в листопаді 2012 року він отримав 4,5 року колонії. У 2013-му було засуджено Михайла Косенка, якого направили на примусове лікування, і Костянтина Лєбєдєва, якого згодом звільнили умовно-достроково.

У грудні 2013 року Держдума оголосила амністію у зв'язку з 20-річчям Конституції Росії. Після цього було звільнено понад десяток учасників заворушень, яких утримували в СІЗО. 24 лютого цього року було засуджено вісім обвинувачених, найжорсткіший вирок - чотири роки колонії - винесено Сергієві Кривову. Станом на сьогодні в СІЗО залишаються Олексій Гаскаров, Ілля Гущин, Олександр Марголін, під підпискою про невиїзд - Олена Кохтарєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram