ГоловнаСвіт

Папі Римському подарували футболку із Савченко

Понтифіка поінформували про становище української льотчиці.

Папі Римському Франциску подарували футболку із зображенням української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в московському СІЗО за звинуваченням у пособництві в убивстві російських журналістів на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба Посольства України при Святому Престолі.

11 травня День народження Героя України Надії Савченко. З цієї нагоди Посольство України при Святому Престолі надіслало ...

Posted by Embassy of Ukraine to the Holy See on Wednesday, May 6, 2015

Зазначають, що понтифіка поінформували про ситуацію Надії Савченко. Як на це відреагував Франциск - не уточнюють. Фотографії передачі футболки Папі Римському посольство відправило льотчиці разом з листом підтримки, приуроченим до дня народження Савченко 11 травня.

Старший лейтенант Збройних сил України Надія Савченко перебуває під вартою в Росії з липня 2014 року. Її звинувачують у пособництві в убивстві двох журналістів ВГТРК на Донбасі в червні 2014 року. Тоді Ігор Корнелюк та Антон Волошин потрапили під артилерійський обстріл. Сторона звинувачення вважає, що Савченко виступила навідницею артилерії.

Захист Савченко зі свого боку стверджує, що її незаконно затримали на території України і потім вивезли до Росії. Льотчиця відкидає всі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram