ГоловнаСвіт

В Ірані чоловікам заборонили робити татуювання і модні зачіски

У соцмережах зростає популярність кампанії, в рамках якої жінки-мусульманки фотографуються без хіджабу

В Ірані чоловікам заборонили робити татуювання і модні зачіски

Влада Ірану заборонила чоловікам робити татуювання і модні зачіски.

Про це повідомляє ABC News.

"Стрижки, що стосуються культу поклоніння дияволу, заборонені. Будь-який салон, в якому погодяться робити такі зачіски, позбавлятимуть ліцензії", - розповів голова Асоціації чоловічих перукарів Ірану Мостафа Говаха (Mostafa Govahi). Під заборону потрапляють будь-які чоловічі зачіски, в яких волосся стирчить догори.

Згідно з новими правилами, іранцям також не можна ходити в солярій і вискубувати брови. На думку місцевої влади, все це "суперечить ісламським цінностям".

Влада Ірану традиційно виступає за суворе дотримання законів шаріату. За цим, зокрема, стежить поліція моралі. Проте останнім часом модні стрижки, татуювання і походи в солярії стали популярними серед місцевої молоді. Почало змінюватися і ставлення жінок до хіджабу - хустку часом сприймають як модний аксесуар. Іранки нерідко покривають голову так, щоб було видно волосся, що заборонено законом шаріату.

Крім того, все більшої популярності у Facebook набирає кампанія "Моя таємна свобода", учасниці якої - жінки-мусульманки - фотографуються без хустки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram