ГоловнаСвіт

Всесвітньо відомий нейрохірург і екс-директор Hewlett-Packard поборються за посаду президента США

У республіканців уже п'ять кандидатів

Всесвітньо відомий нейрохірург Бенджамін Карсон і колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіорина оголосили про своє рішення вступити в президентську гонку в США від Республіканської партії.

Карсон заявив про своє висунення в інтерв'ю Florida TV, пише Washington Post.

Фото: EPA/UPG

"Багато хто пропонував мені піти в президенти, незважаючи на те що я не політик. Я почав питати себе, чому люди домагаються від мене цього", - пояснив Карсон своє рішення.

63-річний хірург з'явився на політичній сцені у 2013 році, коли він розкритикував закон президента Барака Обами

з охорони здоров'я у присутності самого Обами.

Як лікар Карсон знаменитий тим, що першим у світовій практиці розділив потиличних сіамських близнюків. З 2013 року він не займається хірургічною практикою, пішовши на пенсію.

Щодо Фіорини, вона оголосила про висунення в ефірі ABC News, пише Reuters.

Фото: EPA/UPG

"Так, я йду в президенти. Я вважаю себе найкращим кандидатом на цю роль, тому що я розумію, як насправді працює економіка. Я розумію світ, хто в ньому є, і як світ працює", - заявила Фіорина.

Фіорина очолювала Hewlett-Packard з 1999-го по 2005 роки. У цей час вона вважалася однією з найвпливовіших жінок у США. Однак після відставки її почали включати в рейтинги найгірших американських CEO усіх часів. За Фіорини акції Hewlett-Packard подешевшали з 52 доларів (1999) до 21 долара (2005).

Нагадаємо, що Карсон і Фіорина стали вже четвертим і п'ятим кандидатом від Республіканської партії, їхніми суперниками вже є сенатори Марко Рубіо, Тед Круз і Ренд Пол. Також очікується участь у виборах Джеба Буша, молодшого брата 43-го президента Джорджа Буша і сина 41-го президента Джорджа Буша-старшого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram