ГоловнаСвіт

Україна не визнала вибори у Нагірному Карабасі

Перемогу на голосуванні отримала владна партія сепаратистів

Україна не визнала вибори у Нагірному Карабасі
Фото: cecnkr.am

Україна не визнала парламентські вибори, які відбулися в неділю в Нагірному Карабасі.

Про це заявила прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Україна не визнає т.зв. "парламентські вибори", які відбулися 3 травня 2015 року на території Нагірного Карабаху, і вважає їх нелегітимними. Результати цих "виборів" на окупованих територіях Азербайджану не можуть мати правових наслідків", - сказано в заяві.

Як повідомляє вірменський сайт News.am, на виборах перемогла партія "Вільна батьківщина" (47,35%). Також у законодавчий орган невизнаної республіки проходять політична сила "Національне відродження" (5,38%), Демократична партія Арцаху (19,1%), АРФ Дашнакцутюн (18,81%) і "Рух-88" (6,93%) .

Азербайджанське видання News.az у свою чергу цитує депутата парламенту Расима Мусабекова, який заявив, що вся Нагірно-Карабахська республіка, починаючи з назви і закінчуючи парламентом, виборами, спостерігачами та іншим, - суцільний фейк.

"Що ж стосується того, хто із кандидатів і які псевдопартії на цих фейкових "парламентських виборах" перемогли, то Азербайджану це не цікаво, і вважаю, що решті світу теж. Адже фейк, він і є фейк, як би його не намагалися (вибачте за жаргон) втюхати", - заявив він.

Нагадаємо, що конфлікт між вірменами і азербайджанцями наприкінці 80-х - початку 90-х років призвів до того, що велика частина регіону Нагірний Карабах, який Азербайджан вважає своєю територією, контролюється невизнаною Нагірно-Карабахською республікою. У такому стані цей регіон знаходиться вже третє десятиліття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram