ГоловнаСвіт

У Балтиморі скасували комендантську годину

Бунти в місті остаточно вщухли

У Балтиморі скасували комендантську годину
Фото: EPA/UPG

Мер Балтимора Стефані Роулінгс-Блейк оголосила про скасування комендантської години, введеної шість днів тому у зв'язку з бунтами, що спалахнули після похорону Фредді Грея.

"Моє завдання полягало в тому, щоб комендантська година була чинною рівно стільки, скільки буде потрібно. Я думаю, що сьогодні цей термін закінчився", - цитує Роулінгс-Блейк USA Today.

Комендантську годину в місті ввели з 29 квітня, у перший день після заворушень, коли поліція заарештувала 200 осіб. Для охорони порядку в Балтиморі залучили підрозділи Національної гвардії.

Нагадаємо, що заворушення були пов'язані зі смертю 25-річного афроамериканця Фредді Грея, якого заарештували 12 квітня у Балтиморі (штат Меріленд) за підозрою в участі у кримінальній діяльності. Поліцейські стверджують, що він намагався сховатися. Після доставки у відділок його на швидкій відправили до лікарні, де він впав у кому і, незважаючи на проведену операцію, через тиждень помер.

Поліція стверджувала, що Грей сам завдав собі травми, які призвели до смерті. Однак прокуратура штату Меріленд висунула підозру у цій справі шістьом поліцейським. Одного з них підозрюють у вбивстві другої категорії, решту - у ненавмисному вбивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram