ГоловнаСвіт

У Мілані на Перше травня влаштували погром

Антиглобалісти виступили з протестом проти "Експо-2015"

В італійському Мілані учасники антиглобалістського руху влаштували заворушення і погроми, протестуючи проти всесвітньої виставки "Експо-2015", яка в п'ятницю відкрилася за участю прем'єр-міністра Маттео Ренці. Про це повідомляє Reuters.

Шестимісячна виставка покликана допомогти просуванню італійського бізнесу і технологій та дати поштовх для економічного розвитку країни. Однак протестувальники, переважно студенти та безробітні, вирішили, що "Експо" - ніщо інше, як символ марнотратства та корупції. Гроші, витрачені на виставку, повинні піти на інші цілі, вважають вони.

Акція антиглобалістів, яка спочатку повинна була бути мирною, обернулася погромом центру міста. Протестувальники підпалили кілька машин, почали бити скло в магазинах і влаштували сутички з поліцейськими. Для придушення заворушень поліція змушена була застосувати сльозогінний газ і водомети.

Антиглобалісти погрожують, що такі акції протесту триватимуть аж до жовтня, коли "Експо" буде закрита.

Нагадаємо, всесвітня виставка 2015 в Мілані, неофіційно "Експо-2015", - міжнародна виставка, яку планується провести в Мілані, Італія, з 1 травня по 31 жовтня 2015 року. Тема виставки: "Нагодувати планету. Енергія для життя". Україна вирішила не брати участь у ній у зв'язку з економічною кризою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram