ГоловнаСвіт

Червоний Хрест заявив про гуманітарну катастрофу в Ємені

На півночі Ємену активізувалися джихадистські угруповання.

Червоний Хрест заявив про гуманітарну катастрофу в Ємені
Жительница йеменской столицы Саны наполняет канистры водой, предоставленной гуманитарными организациями
Фото: EPA/UPG

Представники Червоного Хреста вважають становище населення Ємену гуманітарною катастрофою.

Як повідомляє euronews, в організації заявляють, що черговий спалах бойових дій ускладнює постачання гуманітарної допомоги.

Зараз тривають запеклі бої між шиїтськими повстанцями-хуситами й армійськими підрозділами, які виступають на боці президента країни Абд Раббу Мансура Хаді. Бойові дії включають авіаудари і обстріли з моря.

Крім того, на півночі Ємену активізувалися джихадистські угруповання.

Згідно з даними ООН, від початку активних бойових дій у квітні в Ємені загинули понад тисяча осіб. Більш ніж 150 тис. єменців намагаються покинути країну як біженці.

Проіранські шиїтські бойовики-хусити протягом останніх тижнів активно намагаються захопити владу в Ємені. Проти них 26 березня почала діяти коаліція сунітських країн на чолі із Саудівською Аравією, чиї ВПС регулярно завдають ударів по об'єктах повстанців у Ємені. Ця операція отримала назву "Буря рішучості". 21 квітня Саудівська Аравія заявила про припинення операції "Буря рішучості" і про початок нової фази - "Відродження надії". Проте коаліція досі завдає повітряних ударів. Жителі столиці скаржаться на відсутність води й електропостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram