ГоловнаСвіт

Російських байкерів із "Нічних вовків" не пустили в Польщу

За деякими даними, певним представникам пропутінського байкерського клубу вдалося в'їхати в Польщу.

Російських байкерів із "Нічних вовків" не пустили в Польщу
"Ночные волки"
Фото: nwrussia.info

Влада Польщі не пропустила на територію своєї країни байкерів із російського пропутінського клубу "Нічні вовки", які беруть участь у мотопробігу Москва - Берлін, приуроченому до Дня Перемоги.

Про це представники клубу повідомили у своєму блозі в "Живом Журнале".

"Усе. Офіційно не пустили. Оголосили персонами нон грата. Не можемо розмовляти. Нас розвертають назад", - йдеться в повідомленні. Раніше стало відомо, що пропутінські мотоциклісти успішно пройшли контроль на білоруській стороні.

За даними польського видання rmf24, деякі представники "Нічних вовків" перетинають польський кордон поодинці, щоб, імовірно, зустрітися у Варшаві. "У неділю в другій половині дня в Тересполі польський кордон перетнули троє громадян РФ, які мали шенгенські візи. Два російські мотоциклісти з'явилися на прикордонному пункті в Славутичі", - повідомило джерело видання.

У розмові з "Радіо Польща" прес-секретар Прикордонної служби Агнешка Голіас заявила, що єдині учасники клубу "Нічні вовки", які перетнули польський кордон, - це група, яка 25 квітня відвідала кладовище радянських воїнів у польському місті Бранево. "Ця група, згідно з планом, в'їхала в Польщу і виїхала з країни", - наголосила Голіас.

24 квітня Польща заявила, що не дозволить "Нічним вовкам" перетнути кордон країни. Це обурило російське МЗС. Про намір відмовити байкерам у в'їзді також говорили в Берліні. "Лідерам "Нічних вовків" буде відмовлено у в'їзді до Німеччини. Їхні візи, отримані під хибними приводами, були скасовані", - повідомило джерело агентства Рейтер у німецькому уряді.

Приурочений до Дня Перемоги мотопробіг байкери планували провести з 25 квітня по 9 травня, його маршрут мав пролягати, крім Росії, через Білорусь, Польщу, Австрію, Чехію і Словаччину. Учасники клубу також відвідали меморіал у Катині, де поклали квіти до пам'ятника польським офіцерам, розстріляним НКВС у 1940 році.

Нагадаємо, що лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов вважається другом президента Росії Володимира Путіна. "Вовки" підтримали анексію Криму і підтримують терористів ДНР і ЛНР у конфлікті на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram