ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний розповів про "премії", отримані будівельниками "дачі Путіна"

Гроші на будівництво, за даними Рейтер, отримали від продажу томографів у рамках національної програми "Здоров'я" за завищеною ціною.

Некомерційна організація російського опозиціонера Олексія Навального "Фонд боротьби з корупцією" (ФБК) опублікувала результати розслідування про долю тих, хто причетний до будівництва "дачі", яка, імовірно, належить президенту РФ Володимиру Путіну.

Відповідний матеріал опубліковано на сайті ФБК.

Керівною компанією величезного архітектурного ансамблю від самого його початку будівництва і донині є ТОВ "УК Инвестстрой". Засновниками організації виступають Тетяна Кузнєцова та Інна Колпакова.

Згідно з матеріалами ФБК, Інна Колпакова є дружиною Олександра Колпакова, який очолив Управління справами президента у 2014 році. До цього призначення він очолював Управління "В" Служби безпеки президента. У розслідуванні фонду зазначається, що "В" означає Валдай. Саме там знаходиться одна з резиденцій Путіна.

Дача Путіна
Фото: https://navalny.com
Дача Путіна

Тетяна Кузнєцова, зазначає ФБК, отримала ділянку з дачею на набережній у Геленджику. Вона заміжня за Олегом Кузнєцовим, який під час будівництва палацу представляв забудовника.

Їхнім сусідом став італійський архітектор Ланфранко Чирілло, йдеться у розслідуванні. ФБК вважає, що саме він спроектував палацовий комплекс і ввозив через свою фірму будівельні матеріали. При цьому наголошується, що робив він це контрабандою. Домом, який тепер належить йому, раніше володів, за даними видання "Новая газета", син Віктора Золотова (очолює внутрішні війська РФ) Роман. ФБК публікує документи, згідно з якими будинок він продав місяць тому.

Чирілло також отримав громадянство Росії у серпні 2014 року. Відповідний указ знаходиться на Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Дача Путіна
Фото: https://vk.com/photo1794449_311157249
Дача Путіна

Італійський архітектор і Кузнєцова, крім усього іншого, отримали 10% акцій банку "Союзный", ставши його акціонерами і увійшовши до ради директорів.

Так звана "дача Путіна" - це величезний архітектурний ансамбль, розташований на узбережжі Чорного моря. Вважається, що він належить Володимиру Путіну, а гроші на його будівництво, як повідомляло агентство Рейтер, отримали від продажу томографів у рамках національної програми "Здоров'я" за завищеною ціною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram