ГоловнаСвіт

Лукашенко на переговорах у Тбілісі нагадав, що Абхазія є частиною Грузії

Грузинський і білоруський лідери проводять переговори у форматі "один на один"

Лукашенко на переговорах у Тбілісі нагадав, що Абхазія є частиною Грузії
Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі зі своїм грузинським колегою Георгієм Маргвелашвілі у Тбілісі заявив, що між двома країнами немає жодних політичних протиріч.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Я вдячний і колишньому президенту, і вам за те, що ви скрізь на Заході нас підтримували і підтримуєте", - підкреслив Лукашенко.

"Ми й до цього мали зустрітися у цьому легендарному місті і легендарній країні. На мій сором, я ніколи не був у Тбілісі, і, фактично, ніде у Грузії, окрім Абхазії. Як історик, я багато читав про Грузію і знаю багато", - зазначив білоруський лідер.

Президенти проводять зустріч у форматі "один на один". Після їхніх переговорів зустріч триватиме у розширеному форматі. Пізніше відбудеться спільна прес-конференція лідерів двох країн.

Нагадаємо, Тбілісі розірвав дипвідносини з Москвою після того, як за підсумками війни з Грузією у 2008 році Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії. Євросоюз також не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram