ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватив Іспанію у змові проти нього

Іспанія відкликала свого посла з Венесуели

Мадуро звинуватив Іспанію у змові проти нього
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Іспанія відкликала свого посла з Венесуели в Мадрид для консультацій.

Про це глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальйо заявив після того, як президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив уряд Іспанії у змові проти нього, інформує агентство Рейтер.

Так, Мадуро у своєму щотижневому телезверненні заявив, що спроби повалити уряд Венесуели отримують технічну, політичну та дипломатичну підтримку з Іспанії, і що Мадрид використовував свою владу, щоб підтримати змову.

"Слова, які використовує (венесуельська) влада, і ніколи - народ Венесуели, є неприпустимими", - сказав Гарсія-Mаргальйо журналістам.

"Враховуючи те, що сталося, а також рівень словесного роздратування, яке я бачив у президента Мадуро, я вирішив відкликати нашого посла у Каракасі для консультацій", - пояснив він.

Напгадаємо, у лютому Мадуро звинуватив мера Каракаса у підготовці перевороту. Раніше того ж місяця венесуельський лідер звинуватив у спробі держперевороту військових льотчиків. Раніше він неодноразово висував аналогічні заяви США. Так, на початку лютого він звинуватив віце-президента США Джозефа Байдена у намірі очолити "новий етап державного перевороту". А наприкінці грудня він звинуватив владу США у підготовці військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram