ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Росії запропонує Конгресу США запровадити санкції проти російських журналістів

Союз журналістів Росії засудив намір Касьянова домагатися санкцій проти Дмитра Кисельова

Екс-прем'єр Росії запропонує Конгресу США запровадити санкції проти російських журналістів
Фото: www.segodnya.ua

Колишній прем'єр-міністр Росії, співголова РПР-ПАРНАС Михайло Касьянов і член федеральної політради партії Володимир Кара-Мурза підготували "список Нємцова", до якого увійшли вісім керівників і співробітників російських телеканалів. Опозиціонери запропонують Конгресу США запровадити санкції щодо цих журналістів.

Про це сам Касьянов розповів РБК у вівторок, 21 квітня. 

"У четвер я буду у Вашингтоні, ми будемо обговорювати з Конгресом США "список Нємцова", - людей, які, на наш погляд, є пропагандистами і через засоби масової інформації розпалювали ненависть у суспільстві. Зокрема, вони розпалювали ненависть до Бориса Нємцова, де-факто труїли його і підбурювали до розправи над ним", - сказав Касьянов.

За даними РБК, до цього списку потрапили журналісти Володимир Соловйов, Аркадій Мамонтов, Андрій Караулов і Костянтин Сьомін. Також санкції пропонується ввести щодо генеральних директорів НТВ і ВДТРК Володимира Кулістікова та Олега Добродєєва і гендиректора МІА "Россия сегодня" Дмитра Кисельова. Крім того, до списку потрапив депутат Держдуми від партії "Единая Россия" Олексій Пушков, який також є автором і ведучим програми "Постскриптум" на телеканалі "ТВ Центр".

За словами співголови РПР-ПАРНАС, ці люди безпосередньо пов'язані з цькуванням убитого політика Бориса Нємцова. Касьянов зазначив, що пізніше буде готовий розширений список журналістів, які займаються "пропагандою насильства та нетерпимості" в Росії.

Пропонується заборонити цим журналістам в'їзд до США і заморозити їх активи в країні.

Як повідомляє "Интерфакс", голова Спілки журналістів Росії Всеволод Богданов пропозицію Касьянова засудив.

"Я прямо скажу - це не найкращий вчинок для політика. Ці люди мають право на свої погляди, які не є ненависницькими або ворожими", - сказав він у розмові з агентством.

На думку Богданова, співголова РПР-ПАРНАС може не погоджуватися з точкою зору цих журналістів, але звертатися до влади іншої країни, вимагаючи заборонити їм в'їзд, - це "не найкращий хід". Голова російського Союзу журналістів зазначив, що Касьянов завжди може посперечатися з ними і звинуватити їх, якщо вважає, що вони спотворюють істину.

Співголову РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова було вбито кількома пострілами у спину в ніч на 28 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. 3 березня політика було поховано на Троєкуровському кладовищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram