ГоловнаСвіт

Екс-президента Єгипту Мурсі засудили до 20 років в'язниці

Колишнього єгипетського лідера позбавили права на умовно-дострокове звільнення

Екс-президента Єгипту Мурсі засудили до 20 років в'язниці
Мохаммед Мурси
Фото: EPA/UPG

Суд Єгипту засудив колишнього президента країни Мохаммеда Мурсі і 12 лідерів ісламістського руху "Брати-мусульмани" до 20 років в'язниці.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому наголошується, що Мурсі, на відміну від його найближчих соратників, не має права на умовно-дострокове звільнення.

Мурсі та лідерів його руху "Брати-мусульмани" визнали винними у підбурюванні до вбивства шістьох демонстрантів під час заворушень у президентській резиденції у грудні 2012 року.

Нагадаємо, Мохаммеда Мурсі, вихідця з ісламістського руху "Брати-мусульмани", скинули з поста президента унаслідок військового перевороту 3 липня 2013 року. Після цього єгипетські сили безпеки влаштували жорсткий розгін прихильників "Братів-мусульман", під час якого було вбито сотні людей, тисячі заарештовано, а Мурсі і лідери ісламістського руху постали перед судом. Крім обвинувачень у причетності до вбивства демонстрантів, колишнього главу держави підозрювали у шпигунстві і співпраці з терористами. Єгипетські прокурори вимагали страти екс-президента.

Також нагадаємо, що раніше у квітні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав владу Єгипту звільнити Мурсі для того, щоб Анкара почала перегляд своїх відносин з Каїром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram