ГоловнаСвіт

У Нідерландах вважають неприпустимим виставляти фрагмент "Боїнга" в музеї

У МЗС назвали такі наміри РФ образливим і неприпустимим кроком

У Нідерландах вважають неприпустимим виставляти фрагмент "Боїнга" в музеї
Фото: ЕРА/UPG

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс назвав образливим кроком намір експонувати фрагмент малайзійського "Боїнга" МН17 в музеї міста Єйська Краснодарського краю.

Про це повідомляє голландська газета De Telegraaf, коментуючи повідомлення російських ЗМІ, передає Укрінформ.

"Якщо інформація про виставку в російському музеї є правдою, то це "образливий і абсолютно неприпустимий крок", - цитує газета слова Кундерса.

Міністр підкреслив, що дуже занепокоєний повідомленнями в ЗМІ і має намір звернутися до повноважних органів України і Росії, щоб перевірити правдивість цієї інформації.

Зауважимо, що напередодні нідерландський депутат від правлячої партії VVD Хан тен Брук звернувся до міністра закордонних справ Берта Кундерса з вимогою зв'язатися з російською владою і з'ясувати інформацію про експонування фрагмента "Боїнга" МН-17.

Крім того, міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу 15 квітня повідомив, що ця інформація викликала однозначний осуд всіх учасників зустрічі представників країн, яких торкнулася катастрофа "Боїнга" МН-17, що проходила в цей день в Гаазі.

Нагадаємо, російська радіостанція "Эхо Москвы" повідомила з посиланням на місцеву газету, що члени російської організації "Боевое братство" вивезли з Донецької області фрагмент збитого  торік у липні малайзійського "Боїнга" і мають намір виставити його в музеї міста Єйськ Краснодарського краю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram