ГоловнаСвіт

Гілларі Клінтон виступила за внесення одностатевих шлюбів у Конституцію США

Раніше Клінтон дотримувалася іншої позиції про одностатеві шлюби.

Гілларі Клінтон виступила за внесення одностатевих шлюбів у Конституцію США
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон запропонувала внести одностатеві шлюби в Конституцію США, хоча у 2008 році вона виступала проти них.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Про намір домагатися внесення одностатевих шлюбів, уточнює телеканал, Клінтон сказала, виступаючи під час дискусії на радіо.

"Гілларі Клінтон підтримує рівність шлюбу і сподівається, що Верховний суд виступить на боці одностатевих пар у конституційному гарантуванні їхнього права", - розповів прес-секретар кандидата в президенти Едріен Елрод.

При цьому CNN нагадує, що у 2008 році Клінтон дотримувалася іншої позиції про одностатеві шлюби. Вона виступала винятково за цивільні союзи. До 2013 року, коли вона покинула посаду держсекретаря, Клінтон відмовлялася підтримувати ідею одностатевих шлюбів. Проте вже 2014 року вона підтримала активістів, які домагаються визнання таких шлюбів від штату до штату.

Гілларі Клінтон 12 квітня офіційно оголосила про своє рішення балотуватися на посаду президента США. 67-річна Клінтон, екс-перша леді США, яка також була сенатором від штату Нью-Йорк і главою Держдепу США під час першого президентського терміну Барака Обами, у 2008 році програла Обамі в боротьбі за номінацію кандидата в президенти від Демократичної партії.

Незадовго до заяви Клінтон Обама сказав, що підтримує її висунення. Тепер Клінтон вирушить до Айови і в Нью-Гемпшир на перші демократичні праймериз до виборів 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram