ГоловнаСвіт

Країни G7 назвали умови скасування санкцій проти Росії

"Велика сімка" закликала Росію скористатися своїм "значним впливом" на сепаратистів.

Країни G7 назвали умови скасування санкцій проти Росії
"Большая семерка"
Фото: "Большая семерка"

Західні санкції проти Росії можуть бути скасовані, тільки якщо Росія буде виконувати угоду про припинення вогню на Донбасі, підписану в Мінську в лютому, і поважатиме суверенітет України.

Про це заявили міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) на зустрічі в Німеччині, повідомляє агентство Рейтер.

"G7 підкреслює тісний зв'язок між повною реалізацією Мінських угод і міжнародними санкціями", - йдеться в спільному комюніке за підсумками зустрічі міністрів G7. "Санкції не є самоціллю, їхня тривалість повинна бути чітко пов'язана з повною реалізацією Росією Мінських угод і повагою до суверенітету України".

Міністри привітали перші кроки України та Росії в напрямку реалізації угоди про припинення вогню, проте відзначили "необхідність істотного і швидкого прогресу в невиконаних елементах". Вони закликали всі сторони дотримуватися угоди і закликали до "подальшого та контрольованого прогресу" в дотриманні режиму припинення вогню і у виведенні важкого озброєння. Росія повинна використовувати свій "значний вплив" на сепаратистів, зазначили в G7.

Нагадаємо, мінськими домовленостям від 12 лютого передбачено припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram