ГоловнаСвіт

США викреслять Кубу з переліку країн-поплічників тероризму

Куба перебувала у списку 23 роки.

США викреслять Кубу з переліку країн-поплічників тероризму

Президент США Барак Обама звернувся до Конгресу США з ініціативою викреслити Кубу з американського списку країн-поплічників міжнародного тероризму.

Виступаючи у вівторок, 14 квітня, перед конгресменами, Обама заявив, що кубинська влада ніяк не підтримувала терористичні організації протягом останніх шести місяців. Він також наголосив, що Гавана "надала гарантії, що в майбутньому не буде підтримувати міжнародну терористичну діяльність".

Тепер протягом 45 днів члени Конгресу повинні розглянути плани президента, поки ухвалене на їхній підставі рішення не набуло чинності. Як зазначає агентство Reuters, конгресмени налаштовані не перешкоджати ініціативі глави держави.

МЗС Куби назвало "справедливим" виключення країни зі списку країн-поплічників тероризму. У заяві зазначено, що країна відкидає і засуджує всі прояви тероризму.

Вашингтон вніс Кубу в "чорний список" 1982 року. Тоді Білий дім заявив, що кубинський уряд намагався "сприяти збройній революції в Латинській Америці за допомогою організацій, що використовують терористичні методи". Пом'якшення позиції США із цього питання зумовлене налагодженням дипломатичних відносин між країнами, які не підтримувалися понад 50 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram