ГоловнаСвіт

Під час нападу на урядову будівлю в Сомалі вбито 10 осіб

Серед загиблих є солдати Африканського союзу.

Під час нападу на урядову будівлю в Сомалі вбито 10 осіб
Теракт в Могадишо
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 10 людей загинули в результаті нападу бойовиків ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" на два сомалійських міністерства в столиці республіки Могадишо.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Серед загиблих - двоє військових, один з них - солдат Африканського союзу, і вісім мирних жителів. Числа нападників не вказано.

За словами офіцера поліції Алі Нура, бойовики підірвали мотоцикл і автомобіль поблизу урядової будівлі, в якій працюють Міністерство вищої освіти і Міністерство нафти і корисних копалин. Після цього вони увійшли всередину і зчинили стрілянину. Поліцейським, урешті, вдалося відновити контроль над будівлею. У нейтралізації нападників брали участь також військові Африканського союзу.

Офіційний представник "Аш-Шабаб" шейх Абдіазіс Абу (Abdiasis Abu) підтвердив, що угруповання стоїть за цією атакою.

2 квітня бойовики "Аш-Шабаб" атакували університетський кампус у кенійському місті Гарісса за 200 кілометрів від кордону Сомалі. У результаті нападу загинули 148 осіб. Чотирьох ісламістів було ліквідовано. Бойовики пояснили масове вбивство помстою за відправку кенійських військових у Сомалі у складі контингенту Африканського союзу.

"Аш-Шабаб" ("Молодіжний рух моджахедів") - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Сомалі і за її межами. Воно ставить за мету створити суспільство, що живе за законами шаріату, і використовує для вербування радіо та інтернет. Діяльність "Аш-Шабаб" визнано екстремістським і заборонено на території низки інших країн.

Африканський союз - міжурядова організація, що об'єднує 54 держави континенту. Вона підтримує Могадишо в боротьбі з "Аш-Шабаб". Сили Африканського союзу охороняють стратегічні об'єкти в Сомалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram