ГоловнаСвіт

Штайнмаєр виступив проти запрошення Путіна на саміт G7

"Ми не можемо просто робити вигляд, ніби нічого не сталося"

Штайнмаєр виступив проти запрошення Путіна на саміт G7
Фото: zn.ua

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував пропозицію запросити президента РФ Володимира Путіна до Німеччини на саміт країн "великої сімки", яку раніше висунув голова фракції Лівої партії в бундестазі Грегор Гізі.

"Після анексії Криму, яка суперечить міжнародному праву, ми не можемо просто робити вигляд, ніби нічого не сталося і справи йдуть своєю чергою", - заявив Штайнмаєр в інтерв'ю виданню Die Welt, опублікованому в неділю, 12 квітня. Водночас він зазначив, що "ізолювати Росію тривалий час - не в наших інтересах".

На думку міністра, "зворотна дорога до "Великої вісімки" веде через повагу єдності України" і реалізацію зобов'язань, які взяла на себе Москва відповідно до мінських угод. З виконанням цих домовленостей також пов'язане майбутнє санкцій, додав він.

Нагадаємо, через агресивну політику Росії щодо України торік "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

14-15 квітня в німецькому Любеку відбудеться зустріч міністрів закордонних справ "Великої сімки". Наступна зустріч "сімки" на рівні глав держав запланована на 7 і 8 червня, місцем проведення обрано замок Ельмау на півдні Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram