ГоловнаСвіт

Сотні іранців протестували в Тегерані проти Саудівської Аравії

Іранці засудили дії саудівських офіцерів щодо іранських прочан

Сотні іранців протестували в Тегерані проти Саудівської Аравії
Протест у здания посольства Саудовской Аравии в Тегеране
Фото: EPA/UPG

Сотні іранців протестували в Тегерані проти Саудівської Аравії через нібито приниження двох іранських прочан у саудівському аеропорту.

Як повідомляє агентство Associated Press, понад 300 протестувальників зібралися біля будівлі посольства Саудівської Аравії в північній частині Тегерана 11 квітня і закликали закрити посольство. Протести пройшли, незважаючи на урядову заборону.

Демонстранти скандували "Ганьба вам!" і "Смерть дому Саудів".

Демонстрація відбулася після того, як в міжнародному аеропорту Джедди саудівські офіцери принизили двох іранських прочан. Детальна інформація про зловживання не була оприлюднена, хоча Іран формально закликав покарати саудівських офіцерів.

Інцидент викликав негативну реакцію в Ірані, де деякі законодавці та релігійні авторитети закликали до припинення поїздок прочан до Мекки в Саудівській Аравії.

Раніше влада Саудівської Аравії заборонила японському літаку з 260 прочан увійти в повітряний простір країни, пояснивши заборону тим, що лайнер не має відповідного дозволу.

Останнім часом відносини між Іраном і Саудівською Аравією були напруженими у зв'язку з ситуацією в Ємені, Саудівська Аравія проводить в Ємені військову операцію проти повстанців, яких нібито підтримує Іран.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram