ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували садити за осквернення георгіївської стрічки

Наругу над георгіївською стрічкою вирішили прирівняти до осквернення герба і прапора РФ

У Держдумі запропонували садити за осквернення георгіївської стрічки
архив
Фото: Макс Требухов

У Держдумі РФ пропонують ввести кримінальну відповідальність за осквернення символів Перемоги у Великій Вітчизняній війні, таких як Прапор Перемоги, орден Перемоги або георгіївська стрічка.

Про це пише газета "Известия".

Відповідну законодавчу ініціативу готує член комітету з оборони, голова Російської партії пенсіонерів за справедливість Ігор Зотов. Він пропонує внести поправку до статті 329 КК РФ "Наруга над Державним гербом РФ або Державним прапором РФ".

"Для більшості моїх однопартійців символами Перемоги є Прапор Перемоги, орден Перемоги, георгіївська стрічка", - пояснив Зотов.

Депутат додав, що покарання за наругу або осквернення символів Перемоги передбачається встановити за аналогією з покаранням за це щодо символів держави.

Діюче зараз федеральне законодавство передбачає адміністративну відповідальність за порушення порядку використання державних символів і кримінальну - за наругу над прапором або гербом країни. Злочин за статтею 329 КК карається обмеженням волі на строк до одного року, або примусовими роботами на той самий строк, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк до одного року.

Зазначимо, що в Україні георгіївська стрічка стала символом сепаратизму на сході України і в Криму. Інтернет повний кривавих фото та відеоматеріалів, де сепаратисти носять георгіївську стрічку під час бойових дій, як знак відзнаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram