ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї не поїде в Москву на 9 травня

Іноземні лідери продовжують відмовлятися від участі у святкуванні Дня Перемоги

Президент Південної Кореї не поїде в Москву на 9 травня
Пак Кын Хе
Фото: www.koreabang.com

Президент Республіки Корея Пак Кин Хе відмовилася брати участь у святкових заходах з нагоди 70-річчя Перемоги у Москві.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційне повідомлення МЗС Республіки Корея.

Тим не менш, Сеул направить до Москви спеціального радника президента з закордонних справ, депутата Національної асамблеї Кореї Юн Сан Хена. "Візит спецпосланця, який також приурочений до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, повинен сприяти подальшому їх зміцненню", - зазначає південнокорейське зовнішньополітичне відомство.

Причини відмови від візиту на вищому рівні офіційно не повідомляють. Місцеві ЗМІ припускають, що рішення глави держави пов'язане з ситуацією в Україні і продиктоване відмовою від візиту інших світових лідерів.

Запрошення на урочистості відправлені 68 лідерам держав і керівникам ООН, ЮНЕСКО, Ради Європи та Євросоюзу. Попередньо свою присутність на Параді Перемоги підтвердили 25 адресатів.

Від участі в заходах відмовилися канцлер Німеччини Анґела Меркель, британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, голова Європейської Ради Дональд Туск, а також президенти Австрії, Чорногорії, Хорватії, Ізраїлю, Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram