ГоловнаСвіт

У Південній Кароліні почалися протести через вбивство поліцейським афроамериканця

Підозрюваного у вбивстві чорношкірого поліцейського звільнили і взяли під варту

У Південній Кароліні почалися протести через вбивство поліцейським афроамериканця
Акция протеста против полицейского произвола в Южной Каролине
Фото: EPA/UPG

В американському штаті Південна Кароліна відбулася акція протесту проти поліцейського свавілля, після того як офіцер поліції застрелив беззбройного афроамериканця, який тікав від нього.

Про це повідомляє BBC.

"Ми більше не можемо не діяти й мовчати. Настав наш час говорити!" - заявила одна з учасниць мітингу, який триває під гаслом "Життя темношкірих мають значення!". Акцію проводили біля мерії міста Північний Чарльстон, у ній брали участь і місцеві політики.

Вбивство 50-річного чорношкірого Волтера Скотта (Walter Scott) сталося 4 квітня. 7 квітня поліцейського Майкла Слейгера (Michael Slager), який його застрелив, звільнили і взяли під варту. Причиною стало оприлюднення на суді аматорської відеозйомки на мобільний телефон, де видно, як Слейгер випускає вісім куль у спину Скотта з табельної зброї. Правопорушенням, яке вчинив Скотт, була їзда на автомобілі з розбитою заднбою фарою.

Інцидент набув у США великого розголосу, до розслідування події підключилися міністерство юстиції та ФБР.

У другій половині 2014 року у різних містах США відбулися кілька інцидентів, пов'язаних зі вбивствами беззбройних людей співробітниками поліції. Найбільш резонансним стало вбивство у місті Фергюсон 18-річного темношкірого підлітка Майкла Брауна. Його застрелив 9 серпня 2014 року поліцейський Даррен Вілсон після того, як хлопець відмовився виконати його вимоги.

17 липня 2014 року 43-річного афроамериканця Еріка Гарнера (Eric Garner), який страждав від астми, вбили під час затримання, що також зняли на відео перехожі. Правопорушення Гарнера полягало в тому, що він незаконно продавав перехожим цигарки на вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram