ГоловнаСвіт

Царнаєва визнали винним у вибухах в Бостоні

Винному в загибелі чотирьох людей загрожує страта

Царнаєва визнали винним у вибухах в Бостоні

Обвинуваченого в організації теракту на Бостонському марафоні Джохара Царнаєва визнано винним за всіма 17 звинуваченнями, за якими йому загрожує страта.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на телеканал Fox News.

Зокрема, Царнаєва визнано винним у змові щодо застосування зброї масового ураження, в тому, що володів і використовував знаряддя теракту, в тому, що він винен у загибелі всіх трьох жертв теракту і поліцейського офіцера, який загинув у перестрілці з братами Царнаєвими, в організації вибуху в громадському місці, що спричинило смерть людей.

Зазначається, що загалом проти Царнаєва висунуто 30 звинувачень.

Захист будував стратегію на тому, що Царнаєв нібито перебував повністю під впливом свого старшого брата Тамерлана, якого було вбито в перестрілці з поліцією через кілька днів після теракту в квітні 2013 року.

Раніше повідомлялося, що Царнаєв визнав провину у вибухах на Бостонському марафоні. Зауважимо, що в 2013 році Царнаєв свою провину не визнавав.

Нагадаємо, в квітні 2013 року 3 людини, зокрема восьмирічний хлопчик, загинули при вибуху двох вибухових пристроїв на Бостонському марафоні. Їх було зроблено зі сталевих каструль-скороварок, наповнених цвяхами і підшипниками. Унаслідок теракту понад 260 осіб отримали поранення, багато хто з них залишилися без кінцівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram