ГоловнаСвіт

Греція виступила проти антиросійських санкцій

Грецький прем'єр заявив про намір Афін налагоджувати діалог між країнами ЄС і Росією

Греція виступила проти антиросійських санкцій
Алексис Ципрас, Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Греція не згодна з логікою введенних проти РФ санкцій, це фактично економічна війна.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас на спільній з президентом РФ Володимиром Путіним прес-конференції у Москві, інформує РИА Новости.

"Велику рану отримала грецька економіка через заходи у відповідь на санкції, це стосується і грецької продукції... Ми прекрасно розуміємо, що відповідні заходи прийшли як відповідь на санкції, з логікою яких ми незгодні. І нашу незгоду публічно виявляли", - заявив Ципрас, додавши, що Греція неодноразово порушувала це питання на рівні різних самітів ЄС.

"Ми не вважаємо, що це плідне рішення економічної війни. Фактично, воно призведе до відносин холодної війни між Заходом і Росією", - сказав Ципрас.

Крім того, грецький прем'єр заявив, що діалог про архітектуру європейської безпеки неможливий без Росії, і Греція використовуватиме свою присутність у різних європейських інститутах для налагодження діалогу між країнами ЄС і Росією.

"Існує пряма необхідність повернутися до серйозного діалогу щодо нової архітектури безпеки, посилюючи роль ОБСЄ за допомогою цього діалогу. І в цьому діалозі ніхто не може уявити, що не буде присутня Росія. У цьому напрямку Греція постарається в рамках своїх можливостей з урахуванням своєї рівномірної присутності в європейських інституційних структурах надати активне сприяння у створенні мостів співробітництва та діалогу між ЄС і Росією", - сказав Ципрас за підсумками переговорів із Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram