ГоловнаСвіт

Навальний підрахував бюджет компанії імовірної доньки Путіна

Діяльність "доньки Путіна" фінансує кілька державних компаній

Навальний підрахував бюджет компанії імовірної доньки Путіна
Екатерина Тихонова
Фото: kashin.guru

Некомерційна організація російського опозиціонера Олексія Навального "Фонд боротьби з корупцією" (ФБК) дізналася про бюджет фонду "Національний інтелектуальний розвиток", що належить Катерині Тихоновій, яка, імовірно, є донькою президента РФ Володимира Путіна.

Відповідна інформація розміщена на сайті ФБК. У 2012 році Тихонова, за даними РБК, була власником фонду "Національний інтелектуальний розвиток". Належить їй і "Центр національного інтелектуального резерву". За інформацією ФБК, разом ці дві організації створили компанію "Иннопрактика".

У розслідуванні ФБК йдеться, що до складу опікунської ради компанії Тихонової входять президент "Роснефть" Ігор Сечін, генеральний директор "Росатом" Сергій Кирієнко і генеральний директор "Ростех" Сергій Чемезов. За інформацією фонду Навального, за останні два роки фонд "Національний інтелектуальний розвиток" виграв у цих компаній конкурсів майже на 100 млн рублів ($4,25 млн).

У розслідуванні РБК раніше згадувалося, що до 2017 року він отримав від "Роснефть" 531 млн рублів ($22,6 млн) на реалізацію спільних проектів.

ФБК публікує опубліковану мін'юстом фінансову звітність фонду Тихонової за 2014 рік. У ній вказано, що його річний бюджет становить 281 млн рублів (близько $12 млн).

Також, за даними фонду Олексія Навального, у Тихонової є ще один некомерційний фонд - "Фонд міждисциплінарних ініціатив у галузі природничих і гуманітарних наук". Однак він не подає до мін'юсту звітність і не виграє тендери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram