ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися про схему переказу грошей з Росії у ДНР

Російські компанії відмовилися говорити про співпрацю з бойовиками

ЗМІ дізналися про схему переказу грошей з Росії у ДНР
архив
Фото: mirvam.org

Жителі самопроголошеної "Донецької народної республіки" мають можливість отримувати і приймати грошові перекази через системи грошових переказів "Анелік" і російські банки.

Про це пише РБК.

Жителі ДНР отримують грошові перекази за спеціальною схемою, до якої залучено російські компанії. Переказ проходить через систему "Анелік", яка належить російському банку "Анелік.РУ". В інструкції з відправлення коштів з Росії йдеться, що як місце отримання платежу слід вказувати не Донецьк, а офіс компанії ТОВ "Банкоматіка" у Ростові-на-Дону.

Двоє жителів ДНР розповіли виданню, що гроші можна отримати в одному з відділень "Центрального республіканського банку (ЦРБ) ДНР". За словами джерела в уряді самопроголошеної республіки, "Банкоматіка", отримавши доручення на переказ, повідомляє про нього в ЦРБ і просить видати певну суму грошей конкретній людині.

"Готівкові гроші для переказів не возять щодня через кордон. Кожна сторона видає гроші зі своєї каси, а за підсумками місяця проводяться взаємозарахування", - уточнив співрозмовник видання.

Представники компаній "Банкоматіка" та "Анелік" відмовилися підтверджувати описану схему.

У самопроголошених республіках немає фінансових інститутів: в листопаді 2014 року Київ відключив ДНР і ЛНР від української фінансової системи. У результаті на їхній території відключили банкомати та платіжні термінали в магазинах. Для того, щоб отримати готівку, жителі самопроголошених республік виїжджали на територію Росії чи України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram