ГоловнаСвіт

Росію звинуватили у зломі комп'ютерної мережі Білого дому

Хакери добралися до секретного графіка Барака Обами.

Росію звинуватили у зломі комп'ютерної мережі Білого дому
Фото: itar-tass.com

Російські хакери проникли в комп'ютерну мережу Білого дому й отримали доступ до важливої урядової інформації, повідомляє телекомпанія CNN.

За даними журналістів, хакери змогли дістатися до деталей президентського графіка, не призначених для широкої громадськості. Така інформація не є секретною, але її високо цінують іноземні спецслужби, говорять американські чиновники.

Білий дім помітив підозрілу активність у незасекречених мережах, які використовує виконавчий апарат президента, в жовтні 2014 року. До розслідування хакерської атаки, яку вже вважають найвитонченішою з тих, що були спрямовані проти урядових комп'ютерних систем США, долучилися ЦРУ, ФБР і Секретна служба. Хоча вторгнення відбувалося через комп'ютери, розкидані по всьому світу - звичайна методика, що дозволяє хакерам приховувати свої сліди, - слідчим удалося виявити контрольні коди й інші маркери, що дозволяють припустити, що група хакерів працювала на російський уряд.

На думку слідчих, комп'ютерні пірати спочатку зламали мережу Держдепартаменту та, використовуючи фальшивий обліковий запис зовнішньополітичного відомства, змогли проникнути в мережу Білого дому. Представник ради національної безпеки при Білому домі Марк Строх у заяві агентству AFP повідомив, що йдеться про торішній інцидент. Він назвав "спекулятивними" твердження про те, хто стоїть за атакою на мережі Білого дому.

Нагадаємо, в лютому ФБР оголосило нагороду в розмірі до $3 млн за інформацію, яка дозволить заарештувати підозрюваного в кібершахрайстві громадянина Росії Євгена Богачева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram