ГоловнаСвіт

Держдума позбавила недоторканності депутата, який голосував проти анексії Криму

Члени російського парламенту сподіваються, що "з доставкою Пономарьова в РФ допоможе Інтерпол"

Держдума позбавила недоторканності депутата, який голосував проти анексії Криму
Илья Пономарев

Держдума позбавила парламентської недоторканності депутата Іллю Пономарьова і дала згоду на порушення стосовно нього кримінальної справи.

Про це повідомляє ТАСС

Депутат від "Справедливої Росії" Андрій Руденко висловив сподівання, що з доставкою Пономарьова в Російську Федерацію допоможе Інтерпол, а сам парламентар "зможе дати певні свідчення", інформує "Интерфакс". Крім того, Руденко заявив, що Пономарьов рік тому зізнався колегам по фракції, що не читав лекції за угодо з фондом "Сколково". Справорос тоді нібито сказав, що виділені на це гроші покрили представницькі витрати, в тому числі високопоставлених чиновників. Про це Руденко розповів на засіданні Держдуми під час обговорення питання про позбавлення Пономарьова недоторканності. "Він нам відповів дуже коротко і просто: ви ж самі розумієте, що жодних лекцій я не читав, а це були представницькі витрати, на які їздили, в тому числі високопоставлені державні чиновники, за кордон", - зазначив Руденко.

За рішення про позбавлення Пономарьова депутатської недоторканності проголосували 438 депутатів, один був проти.

Сам Пономарьов на засіданні парламенту не був присутній, оскільки перебуває за кордоном.

Генпрокуратура звернулася до нижньої палати парламенту з проханням позбавити Пономарьова недоторканності 25 березня.

Нагадаємо, раніше депутати Держдуми звинуватили Пономарьова у закликах до держперевороту.

Також нагадаємо, що в березні 2014 року депутат Держдуми Ілля Пономарьов проголосував проти ратифікації Угоди про прийняття Криму в РФ і закону про нових суб'єктів Федерації. Невдовзі після цього фракція ЛДПР поставила перед Держдумою питання про позбавлення Пономарьова повноважень депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram