ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії опозиція попросила мера Москви встановити пам'ятник Нємцову

Російська опозиція нагадала про роль Нємцова у формуванні нової демократичної Росії

У Росії опозиція попросила мера Москви встановити пам'ятник Нємцову
Собянин
Фото: www.government.ru

Опозиціонери попросили мера Москви Сергія Собяніна встановити пам'ятник Борису Нємцову, убитому на Великому Москворецькому мосту.

Відповідний документ вже направлено у столичну мерію, пише ТАСС.

Згідно з даними агентства, звернення підписав співголова партії "РПР-Парнас" Михайло Касьянов, член її політради Ілля Яшин, колишній кандидат у мери Москви Олексій Навальний та інші активісти.

"Борис Нємцов увійшов в історію нашої країни як яскравий політичний і державний діяч, чия доля нерозривно пов'язана з долею нової демократичної Росії", - йдеться в документі.

7 квітня об 11 ранку на Великому Москворецькому мосту минула акція пам'яті Бориса Нємцова "Хвилина НЕмовчання". Організатори закликали всіх, кому був небайдужий політик, вшанувати його пам'ять, зупинившись на хвилину або просигналивши з автомобіля. Загалом на участь в акції підписалися понад 12 тис. осіб.

Опозиціонера Бориса Нємцова застрелили у ніч на 28 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. У нього влучили чотири кулі, він помер на місці. Українська фотомодель Анна Дурицька, яка перебувала з ним у цей момент, не постраждала.

8 березня Басманний суд Москви заарештував за підозрою у вбивстві політика Бориса Нємцова п'ятьох осіб: Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Шагіта Губашева, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Згодом всі фігуранти справи оскаржили свій арешт, внаслідок чого 1 квітня постанову про арешт Бахаєва, Ескерханова і Шагіта Губашева було скасовано у зв'язку з неналежним оформленням та направлено на новий розгляд. 6 квітня суд повторно заарештував Хамзата Бахаєва, Тамерлана Ескерханова і Шадіда Губашева до 28 квітня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram