ГоловнаСвіт

Владна партія Японії закликала уряд повернутися до атомної енергетики

Більшість японців виступають за відмову від атомної енергетики.

Владна партія Японії закликала уряд повернутися до атомної енергетики

Депутати владної Ліберально-демократичної партії (ЛДП) Японії прем'єр-міністра Сіндзо Абе закликали уряд домагатися повернення до атомної енергетики, щоб забезпечити країну електроенергією.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Представники ЛДП заявили, що уряд повинен збільшити забезпечення електроенергією - за рахунок вугілля, гідроенергії, геотермальної й атомної енергії - до 60% до 2030 року із нинішніх 40%.

"Ми вважаємо, що перезапуск ядерних реакторів і використання ядерної енергії як джерела живлення, після забезпечення її безпеки, було б вигідним для енергетичного забезпечення Японії", - заявив журналістам Фукуширо Нукага (Fukushiro Nukaga), керівник панелі LDP з енергетичної політики після того, як відповідний план представили Сіндзо Абе.

За даними японського видання Asahi, ядерна енергія повинна становити лише 20% із 60%, оскільки в Японії зараз активно впроваджують політику скорочення викиду парникових газів, а також розвивають гідроелектроенергетику.

Водночас Нукага відмовився коментувати частку атомної енергії в загальному "казані" енергоресурсів, заявивши, що це питання вимагає подальшого обговорення. При цьому він додав, що уряд повинен прагнути максимального використання відновлюваних джерел енергії, а також енергоощадності.

Зараз усі АЕС Японії простоюють, оскільки оператори електростанцій намагаються реалізувати жорсткі вимоги їхньої безпеки, введені після катастрофи на АЕС "Фукусіма-1". Дві електростанції виконали ці вимоги, однак на шляху повернення країни до атомної енергетики і далі великі політичні та технічні труднощі, зазначає Рейтер. Згідно з останніми соцопитуваннями, більшість японців виступає за відмову від атомної енергетики, яка до катастрофи забезпечувала близько 30% потреб Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram