ГоловнаСвіт

Влада Туреччини заблокувала доступ до кількох соцмереж

В Анкарі обурилися публікацією фотографії прокурора Селіма Кіраза, взятого в заручники і вбитого у Стамбулі

Влада Туреччини заблокувала доступ до кількох соцмереж
Фото: segodnya.ua

Влада Туреччини заблокувала 6 квітня доступ до Twitter, Facebook і YouTube через публікацію фотографії прокурора Селіма Кіраза (Selim Kiraz), взятого у заручники і вбитого у Стамбулі.

Як повідомляє агентство Рейтер, згодом доступ у Twitter розблокували, оскільки компанія, на прохання Анкари, видалила фотографії вбитого прокурора.

За інформацією агентства AFP, вказівку про блокування соцмереж провайдери отримали у прокуратурі. Пізніше інформацію про те, що у користувачів виникли труднощі із доступом до ресурсів підтвердив офіційний представник турецького президента Ібрагім Калин. При цьому Калин зазначив, що мова про блокування соцмереж не йде.

Раніше бойовики лівого радикального угруповання "Революційний народно-визвольний фронт" (DHKP-C), які взяли в заручники прокурора, опублікували фотографію, на якій до голови бранця приставлено дуло пістолета. Свтлина швидко поширилася у соцмережах. Прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу цю публікацію засудив, заявивши, що вона зачіпає почуття родичів Кіраза.

31 березня радикали з DHKP-C взяли в полон Селіма Кіраза, який займався розслідуванням смерті 15-річного Беркіна Елвана (Berkin Elvan), потерпілого під час антиурядової акції. У результаті спецоперації бійцям турецького спецназу вдалося звільнити Селіма Кіраза, однак згодом він помер в одній з лікарень Стамбула. Під час стрілянини бойовиків убили.

У США, ЄС і Туреччини організацію DHKP-C визнано терористичною.

Нагадаємо, раніше влада Туреччини вже закривала доступ у соцмережі у зв'язку з витоком секретних даних, а також напередодні місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram