ГоловнаСвіт

Армія Сербії візьме участь у параді в Москві 9 травня

Незважаючи на тиск Брюсселя і Вашингтона, президент Ніколич вирішив узяти участь у параді.

Армія Сербії візьме участь у параді в Москві 9 травня
Фото: президент.рф

Сербські військовослужбовці візьмуть участь у параді з нагоди Дня Перемоги, який пройде в Москві 9 травня.

Таке рішення ухвалив президент Сербії Томіслав Ніколич, повідомляє його офіційний сайт.

"Президент Республіки Сербії Томіслав Ніколич ухвалив рішення про участь Армії Сербії в Параді переможців на запрошення міністра оборони Росії Сергія Шойгу у зв'язку із 70-річчям перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", - йдеться в повідомленні.

Своє рішення Ніколич обґрунтував конституцією, законом про оборону, а також законом про сербську армію та військову службу.

Як пише видання Vesti, на Сербію був тиск із Брюсселя і Вашингтона, проте Ніколич ухвалив рішення про участь у параді, незважаючи на цей тиск.

Нагадаємо, більшість європейських лідерів відмовилися від участі в параді. До Москви 9 травня не приїдуть президенти Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, а також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, голова Євроради Дональд Туск, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. 9 травня в російську столицю не приїде і канцлер ФРН Ангела Меркель. При цьому 10 травня вона разом з президентом Росії Володимиром Путіним покладе вінок до могили Невідомого солдата в Москві.

В Україні урочисті заходи, присвячені Дню Перемоги, цього року триватимуть два дні - 8 і 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram