ГоловнаСвіт

Лікарі Lufthansa всупереч правилам не сповістили наглядові органи про проблеми Лубіца

Лубіц довгий час лікувався у психотерапевтів від депресії

Лікарі Lufthansa всупереч правилам не сповістили наглядові органи про проблеми Лубіца
Андреас Любиц
Фото: EPA/UPG

Медична служба німецького авіаконцерну Lufthansa всупереч інструкціям не повідомила Федеральне відомство з управління повітряним рухом Німеччини (LBA) про проблеми Андреаса Лубіца з психікою.

Лубіц довгий час лікувався у психотерапевтів від депресії, і в останні місяці перед смертю він отримував численні лікарняні у різних лікарів, зазначає видання. Раніше під час обшуку в його квартирі було виявлено безліч препаратів, у тому числі психотропні, повідомила німецька газета Welt am Sonntag, пише ТАСС.

Видання нагадує, що з квітня 2013 року медперсонал Lufthansa був зобов'язаний повідомляти управління про важкі захворювання пілотів. У медичній карті Лубіца була позначка, яка зобов'язує повідомити управління про проблеми зі здоров'ям пілота.

Проте лікарі цього не робили, в результаті "федеральне управління цивільної авіації ФРН не було проінформовано про необхідність лікування" другого пілота Germanwings, якого підозрюють у навмисному катастрофі авіалайнера з 150 людьми на борту.

Керівництво Lufthansa відмовилося давати будь-які коментарі.

Нагадаємо, пасажирський літак A320 німецької компанії Germanwings - бюджетної "дочки" Lufthansa, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, розбився 24 березня на південному сході Франції.

На борту лайнера перебували 150 осіб: 144 пасажири і шість членів екіпажу, всі вони загинули. Як з'ясувало слідство, трагедія сталася з вини другого пілота - 28-річного Андреаса Лубіца, який навмисне почав зниження. При цьому він скористався тим, що командир екіпажу тимчасово залишив кабіну, і заблокував двері.

Пізніше стало відомо, що Лубіц останнім часом знаходився під наглядом відразу у п'яти лікарів, мав проблеми з психікою, був схильний до депресій і схильний до самогубства, а також важко переживав розлад у стосунках з дівчиною. Повідомлялося, що він панічно боявся втратити робоче місце і намагався приховати від роботодавця проблеми зі здоров'ям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram