ГоловнаСвіт

Поліція ФРН заявила про брак співробітників для здійснення паспортного контролю в аеропортах

У Німеччині хочуть повернути перевірки документів пасажирів авіарейсів, здійснюваних у межах Шенгенської зони.

Поліція ФРН заявила про брак співробітників для здійснення паспортного контролю в аеропортах
Фото: EPA/UPG

Німецькій поліції не вистачає співробітників для здійснення паспортного контролю на рейсах у межах шенгенської зони.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву заступника голови поліцейської профспілки.

Згідно з повідомленням газети Bild, міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр розглядає можливість повторного введення перевірки документів пасажирів на рейсах у межах Європейського Союзу та Шенгенської зони, бо коли минулого тижня

на півдні Франції розбився літак Germanwings, спершу не було нічого відомо про 150 загиблих.

Проте представник поліцейської профспілки країни Свен Хуебер (Sven Hueber), коментуючи ініціативу Мезьєра, сказав: "Федеральна поліція Німеччини, звичайно, не може перевіряти всіх пасажирів авіакомпаній у Шенгенській зоні на постійних засадах. Ми просто не маємо співробітників для цього". За його словами, федеральній поліції Німеччини вже не вистачає 2900 співробітників, і уряд планує затвердити 500 нових робочих місць лише 2016 року.

"Це авіакомпанії повинні правильно визначати особу своїх пасажирів і гарантувати це органам безпеки, - зазначив Хуебер. - Якщо авіакомпанії не можуть гарантувати ідентифікацію пасажира з абсолютною впевненістю, не можна дозволяти їм брати пасажира на борт".

Нині список країн Шенгенської угоди складається із 26 позицій. Більшість із них - члени Євросоюзу. Крім того, в нього входять Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram