ГоловнаСвіт

Дані другої "чорної скриньки" підтвердили суїцид пілота Airbus А320

Другий пілот літака, що розбився, приховував від лікарів, що далі працює пілотом

Дані другої "чорної скриньки" літака Airbus A320 компанії Germanwings, що розбився у французьких Альпах, підтвердили, що другий пілот Андреас Любіц навмисно розбив літак.

Про це з посиланням на слідчих повідомляє агентство АFP.

Другий бортовий самописець Airbus A320 знайшли на місці катастрофи літака напередодні. Прокурор Марселя Бріс Робен заявив у четвер, що стан "чорної скриньки" дозволяє припустити, що дані з пристрою можна розшифрувати.

Згідно з розшифруванням першого самописця, незадовго до аварії командир екіпажу покинув кабіну, після чого Любіц змінив код на дверях і не впускав пілота назад. Командир в останні хвилини життя благав відчинити "чортові двері" і намагався зламати їх за допомогою монтувалки.

Пасажирський літак Airbus А320 німецької авіакомпанії Germanwings, що летів з Іспанії у Німеччину, розбився у важкодоступному гірському районі на півдні Франції 24 березня. На його борту перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу.

Напередодні також стало відомо, що Любіц мав проблеми із зором, проте він приховував від лікарів, що далі працює пілотом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram