ГоловнаСвіт

У Єврокомісії уряд Яценюка назвали найкращим в історії України

Глава групи підтримки України в ЄК підтримав проведення люстрації в уряді

У Єврокомісії уряд Яценюка назвали найкращим в історії України
Питер Балаш

Глава групи підтримки України в Європейській комісії Пітер Балаш вважає уряд Арсенія Яценюка найкращим в історії України.

"Це найкращий уряд серед тих, які мала Україна. Робляться дуже позитивні перші кроки, хороші закони, але треба ще побачити, як ці закони реалізуються", - заявив він у коментарі LB.ua в кулуарах Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна.

Політик також закликав до проведення в Україні системних реформ. За його словами, ці реформи мають стосуватися насамперед найскладніших питань, таких як, наприклад, боротьба з корупцією, щоб обмежити інтереси олігархів, а також забезпечення верховенства закону. За його словами, якщо цього не зроблять, то політичне та економічне життя країни буде дуже складно змінити і "настане розчарування урядом з боку населення".

Балаш також зазначив, що для України на тлі проведення реформ серйозними проблемами є ціна на електроенергію, скорочення соціальних витрат і подальше погіршення рівня життя населення, тому необхідно переконати жителів країни, що "ведеться реальна боротьба з корупцією, а всі протизаконні дії представників влади не залишаться безкарними ".

Крім того, за його словами, зараз український уряд "має розвивати економіку, повернути в країну український капітал, залучити іноземні інвестиції та отримувати більше допомоги від друзів України".

Представник Єврокомісії також наголосив на необхідності проведення люстрації, зазначивши, що це слід робити "дуже обережно, за дуже високими правовими стандартами". "І я думаю, що той факт, що хтось був у владі за Януковича або щекого-небудь, не є достатньою підставою називати його ненадійним. Насамперед у цьому питанні необхідно керуватися законом", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram