ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Visa заплатить $300 млн за роботу в Росії після 1 квітня

Платіжна система не встигає вчасно перевести свій трафік у Росію.

Visa заплатить $300 млн за роботу в Росії після 1 квітня
Фото: newtortuga.com

Американська платіжна система Visa заплатить за роботу в Росії від $200 до $300 млн, виходячи з методики нарахуванню гарантійного депозиту Центрального банку Росії; платіжна система не встигає вчасно перевести свій трафік у Росію.

Про це пише РБК.

Видання пише, що Visa не встигає перевести свій трафік на Національну систему платіжних карт до 1 квітня. Одне з джерел РБК розповіло, що платіжна система не бачить для себе альтернатив, оскільки регулятор зайняв доволі жорстку позицію: "Поблажок ні для кого не буде".

"ЦБ перекладає відповідальність на Visa, вважаючи, що вона сама винувата: надто довго вирішувала питання під'єднання до НСПК. Якщо тепер вона не встигає перевести свій трафік, то нехай платить внесок", - розповіло джерело РБК у Центробанку.

За словами члена ради директорів ТОВ "ВЛМ-Інвест" Дмитра Вишнякова, за один квартал Visa муситиме сплатити майже $60 млн.

"Судячи з методики ЦБ у нарахуванні гарантійного депозиту і судячи зі статистики обсягу карткових операцій, можна припустити, що за рік Visa повинна платити приблизно $200-300 млн", - пояснив він.

Раніше газета "Ведомости" писала, що ні Visa, ні Mastercard не встигнуть перейти на Національну платіжну систему до 1 квітня. Якщо міжнародні платіжні системи не встигнуть передати внутрішньоросійські транзакції в обробку НСПК, то вони будуть платити забезпечувальний внесок.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2014 року в Росії ухвалили закон проти Visa і MasterCard. Згодом Visa зажадала скасувати низку запроваджених проти неї обмежень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram