ГоловнаСвіт

Вбивцю вірменської родини в Гюмрі судитимуть на військовій базі РФ

У найближчі тижні розслідування буде завершено

Вбивцю вірменської родини в Гюмрі судитимуть на військовій базі РФ
Фото: vk.com

Справу російського військовослужбовця Валерія Пермякова розглядатиме військовий трибунал на території 102-ї російської бази, дислокованої в Гюмрі (Вірменія).

Про це повідомив глава комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький, інформує "Інтерфакс".

"Військовий трибунал пройде на території 102-ї бази", - сказав Слуцький, відповідаючи на питання вірменських журналістів у Гюмрі. Вірменські журналісти заявили, що вони знаходяться в "інформаційній блокаді", і попросили розповісти про перебіг розслідування, а також де саме відбудеться судовий розгляд.

Щодо того, чи буде суд відкритим чи закритим, то Слуцький не зміг відповісти на це питання. Водночас він зауважив, що йому "ближче позиція відкритого судового процесу".

У свою чергу заступник Слуцького по комітету Тетяна Москальцова звернула увагу на те, що якщо навіть на цьому виїзному засіданні військового трибуналу буде прийнято рішення закрити процес, оголошення вироку, відповідно до російського законодавства, пройде у відкритому режимі. "Вирок зачитується публічно і відкрито, тому всі обставини справи, включені у вирок, будуть відомі", - сказала Москальцова.

Слуцький, у свою чергу, висловив упевненість, що "в найближчі тижні" розслідування буде завершено.

У суботу делегація російських депутатів провела в Єревані спільне засідання з профільним комітетом Національних зборів Вірменії. У понеділок почнеться офіційний візит голови Державної Думи Сергія Наришкіна до Вірменії, під час якого, як повідомив Слуцький, також будуть порушені питання, пов'язані з трагедією в Гюмрі.

Нагадаємо, шість чоловік з родини Аветісянів були вбиті в Гюмрі 12 січня 2015 року. Шестимісячний Сергій Аветісян був госпіталізований з ножовим пораненням у важкому стані і помер 19 січня. В їх вбивстві звинувачується російський солдат-строковик Валерій Пермяков, який служив на 102-й російській військовій базі в Гюмрі. 22 січня Пермякова допитали слідчі Слідчого комітету Вірменії. За день до цього він визнав свою провину за обвинуваченням у вбийстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram