ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Новий свідок вбивства Нємцова бачив іншого стрільця

За словами свідка, вбивця Нємцова зник не в тій машині, яку знайшли слідчі

Новий свідок вбивства Нємцова бачив іншого стрільця
Место убийства Немцова
Фото: EPA/UPG

Безпосередній свідок вбивства опозиціонера Бориса Нємцова в Москві описав кілера як людину, несхожу на затриманого за звинуваченням у цьому злочині Заура Дадаєва.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на дані близького до слідства джерела.

За словами співрозмовника видання, крім супутниці Нємцова Анни Дурицької слідство допитало іншого свідка - 27-річного менеджера на ім'я Євген. Він розповів, що у момент вбивства йшов по Великому Москворецькому мосту в навушниках і дивився в екран смартфона, а потім підняв голову і побачив чоловіка, який тікає від тіла політика.

Євген пояснив, що бачив імовірного стрільця тільки зі спини і описав його як чоловіка середнього зросту і худорлявої статури з темним - імовірно хвилястим - волоссям довжиною близько чотирьох сантиметрів. Утікач був одягнений у джинси і толстовку з капюшоном, що були для нього завеликі. На підставі цих слів газета робить висновок, що Євген бачив не Заура Дадаєва, який відрізняється спортивною статурою.

Також молодик розповів, що чоловік сів у машину, схожу на білу Lada Priora. Пізніше слідчі встановили, що вбивці виїхали на автомобілі ZAZ Sens.

Крім Дурицької після вбивства Нємцова на мосту Євген помітив пару, що здалася йому дивною, - дівчину і жінку середніх років у чорній шубі. Вони нібито перекинулися кількома фразами із супутницею убитого, а потім повернули з тротуару на сходи і швидко спустилися до набережної Москви-ріки. Коли він сам підійшов до Дурицької, Нємцов був ще живий і видавав "хрипи чи стогони", проте Євген вирішив його не піднімати, побачивши "невелику кількість блювоти".

Адвокати Дадаєва повідомили "Коммерсантъ", що свідчення Євгена планують використовувати як доказ непричетності їхнього підзахисного до вбивства. Зізнання на початку допитів адвокати вважають самообмовою.

Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви 27 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram