ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Таїланду пригрозив стратити "брехливих" журналістів

Прем'єр порадив журналістам писати так, щоб їхні тексти сприяли єднанню тайського королівства

Прем'єр-міністр Таїланду пригрозив стратити "брехливих" журналістів
Прают Чан-Оча
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча пригрозив карою журналістам, які "пишуть неправду".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Під час зустрічі зі ЗМІ у середу Чан-Оча, відповідаючи на питання про те, як влада чинитиме з журналістами, які не поділяють точку зору уряду, припустив, що "можливо, їх просто страчуватимуть". Як зазначає агентство, на особі прем'єр-міністра у цей момент не було "ні тіні посмішки".

"Ви не зобов'язані підтримувати уряд, але ви повинні повідомляти правду", - сказав він, порадивши журналістам писати так, щоб їхні тексти сприяли єднанню тайського королівства.

Минулого місяця Прают Чан-Оча, який очолює Національну раду з питань миру і порядку, заявив, що у нього є всі повноваження для того, щоб "просто закривати ЗМІ", а у січні заборонив проводити форум, присвячений свободі преси. Крім того, уряд, який прийшов до влади у травні 2014 року і оголосив воєнний стан, заборонив усі політичні збори і заходи на території королівства.

Політична криза в Таїланді триває вже більш ніж рік. У країні кілька місяців тривали протести з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Їнглак Чиннават. На початку травня 2014 року Конституційний суд Таїланду усунув главу уряду від обійманої посади, а в королівстві відбувся державний переворот, здійснений збройними силами під проводом генерала Прают Чан-Очі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram