ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві обшукують квартиру організатора акції "Російський марш" проти війни з Україною

Під час антивоєнної акції у Москві нібито звучали заборонені законодавством гасла

У Москві обшукують квартиру організатора акції "Російський марш" проти війни з Україною
архив
Фото: vk.com/rusnsn

У Москві слідчі прийшли з обшуками у квартиру до одного з організаторів "Російського маршу" Володимира Тора через акцію проти війни з Україною, що минула в листопаді 2014 року.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на адвоката Тора.

"Наразі у квартирі Володимира Тора проводиться обшук. Він зателефонував мені і сказав, що обшук пов'язаний з останнім "Російським маршем" 4 листопада 2014 року, де нібито звучали заборонені законодавством гасла", - сказав адвокат Матвій Цзен.

У постанові про обшук вказано 282 статтю Кримінального кодексу (розпалювання міжнаціональної ворожнечі). Після обшуку, розповів адвокат, Володимира Тора планують доставити до слідчого управління і допитати.

Раніше обшуки почалися також і вдома у лідера націоналістичного об'єднання "Росіяни" Дмитра Демушкина. Згодом його планують доставити в УВС ПСАО.

"Російський марш" минув 4 листопада 2014 року, ходу націоналістів провели у Любліному та Щукіному.

Нагадаємо, 4 листопада 2014 року в районі Любліно на південному сході Москви затримали близько 40 учасників "Російського маршу", представників націоналістичної організації відомої як "Непримиренна колона", яка виступає проти війни і путінізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram